Het Reuzenrad...

Reuzenrad in reuzenstad

A A A

16 juni 2016 - Nieuwpoort - Bron: Stad Nieuwpoort

La Grande Roue de Paris komt naar Nieuwpoort! Dit reuzenrad gebouwd in 1999, en met en diameter van 53 m, zal ongetwijfeld groot en klein weten te bekoren!

Van 17 juni tot 10 juli 2016 staat de attractie aan het Loodswezenplein en van 1 augustus t/m 4 september aan de Kaai, op de parking Langebrug.
Open op weekdagen van 10 u tot 23 u en tijdens de weekends van 10 u tot 24 u.

Nieuwpoort kon zich geen betere aankondiging toewensen voor de Reuzenstoet! De festiviteiten hiervoor vangen aan op 9 juli met 14u30 op het Kaaiplein de doop van een nieuwe reus. Aansluitend vindt op het fonteinenplein een taptoe plaats met volgende groepen: Showkorps Willen is Kunnen Oostende, R.U.F.S.C. Moulbaix, Flemish Caledonian Pipes & Drums, Showband Calypso vzw en Drumband Fiesta Percussion Klerken.

Op 10 juli verwacht de stad lètterlijk hoog bezoek! Maar liefst 140 reuzen uit binnen-en buitenland stappen een optocht doorheen de stad. De Nieuwpoortse reuzengilde opent om 15 u de optocht met de Nieuwpoortse reuzenfamilie die ondertussen bestaat uit 7 reuzen. Jan Turpin – de grootste gedragen reus van Europa vormt de staart van de stoet. Als apotheose volgt omstreeks 18 u de reuzendans op het marktplein.

Parcours reuzenstoet

Start: Sint Sebastiaanstraat, Willem De roolaan, Duinkerkestraat, Kerkstraat, Marktplein, Marktstraat, Langestraat, Havenstraat, Kaai, Ieperstraat, Arsenaalstraat, Willem De Roolaan, Sint Sebastiaanstraat en Marktplein eindigen met reuzendans.

Info: Toerisme – T 058 22 44 44